Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «سانا مارین» 34 ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند روز سه شنبه 10 دسامبر سوگند یاد کرد و جوان‌ ترین نخست وزیر دنیا شد.

 

 

با استعفای «انتی رینه»، خانم مارین با 32 رای موافق و 29 رای مخالف از سوی شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.

 

 

مارین سومین نخست وزیر زن فنلاند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب این زن جوان برای رهبری دولت فنلاند، توجه رسانه‌ ها را در سراسر جهان به خود جلب کرد. این وزیر زن را بیشتر بشتاسیم:

زندگینامه:

«سانا میرلا مارین» در 16 نوامبر سال 1985 در شهر «هلسینکی» پایتخت فنلاند متولد شد. 

او پیش از نقل مکان به شهر «تامپره» در شهرهای «اسپو» و «پیرکالا» زندگی می کرد. 

در زمان نوجوانی اش والدینش از هم جدا شدند. خانواده او مشکلات مالی بسیاری داشت و پدرش الکلی بود.

پس از جدایی والدین اش، او با مادرش و زنی که شریک زندگی اش بود، زندگی می کرد.

مارین فرزند والدین همجنس‌ گرا است. سانا مارین در مصاحبه‌ اش با رسانه‌ های فنلاندی گفته است که در یک خانواده شبیه به هیپی‌ ها بزرگ شده و در آپارتمانی اجاره‌ ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش بوده زندگی کرده است.

 

 

مارین تعریف کرده که مادرش همیشه حامی او بوده و به او اعتماد به نفس داده تا باور کند می‌ تواند هر کاری که تصمیم بگیرد، انجام دهد. ‌

فعالیت کاری:

مارین در سال 2004 و در سن 19 سالگی از دبیرستان پیرکالا دیپلم گرفت. مارین اولین عضو خانواده بود که به دانشگاه راه یافت. او در سال 2017 از دانشگاه تامپره با فوق لیسانس علوم اداری فارغ‌التحصیل شد.

 

 

او در سال 2006 به حزب جوانان سوسیال دموکرات فنلاند پیوست و از سال 2010 تا 2012 معاون رهبر این حزب بود.

مارین در سال 2008 کاندیدای انتخابات شهرداری ها شد اما رای نیاورد. 

 

 

او از سال 2012 فعالیت سیاسی داشت. 

در انتخابات 2012 او در سن 27 سالگی در شورای شهر تامپره رای آورد و به عنوان عضو شورای شهر تامپره انتخاب شد. 

 

 

مارین از سال 2013 تا 2017 رئیس شورای شهر تامپره بود. در سال 2017، وی دوباره در شورای شهر انتخاب شد.

او همچنین عضو مجمع شورای منطقه تامپره است.

مارین در سال 2014 به عنوان معاون دوم رئیس حزب سوسیال دموکرات فنلاند انتخاب شد.

در سال 2015 و در سن 30 سالگی به عنوان نماینده پیرکانما وارد پارلمان فنلاند شد. چهار سال بعد او دوباره انتخاب شد. 

مارین در 6 ژوئن 2019 وزیر ترابری و ارتباطات شد. 

 

 

در دسامبر 2019 او توسط حزب سوسیال دموکرات فنلاند برای پُست نخست وزیری این کشور به جای انتی رینه پیشنهاد گردید. حزب سوسیال دموکرات در انتخابات ماه آوریل بیشترین رای را آورد و به همین دلیل نخست وزیر از این حزب انتخاب می‌ شد.

 

 

بعد از اینکه اعضای دولت ائتلافی به رینه به دلیل نحوه رسیدگی به اعتصاب کارکنان اداره پست رای اعتماد ندادند، او از مقام خود کنار رفت. وی پس از بالا گرفتن اختلافات حزبش (سوسیال دموکرات) با «حزب مرکزی» اصلی‌ ترین عضو دولت ائتلافی، استعفای خود را به رئیس جمهور فنلاند تحویل داد.

جوان‌ ترین نخست وزیر جهان:

مارین توانست از سد رقیب اش «آنتی لیندتمن» عبور کند و اکثریت آرا را به دست آورد و نخست وزیر فنلاند شود.

به این ترتیب سانا مارین در 34 سالگی جوان‌ ترین نخست وزیر جهان شد. بعد از مارین، جوان‌ ترین نخست وزیران دیگر «اولکسی هونچاروک» نخست وزیر اوکراین 35 ساله و «جاسیندا آردن» نخست وزیر نیوزیلند 39 ساله هستند.

مارین به عنوان رهبر حزب سوسیال دموکرات،‌ با گرایش چپ میانه، یک دولت ائتلافی را با چهار حزب دیگر هدایت خواهد کرد.

 

 

احتمال اینکه مارین تغییر مهمی در سیاست‌ های دولت ایجاد کند بسیار کم است چون برنامه دولت ائتلافی از قبل مشخص بوده است. با این حال مارین که در رای‌ گیری انتخاب نخست وزیر با اختلاف کمی از رقیبش پیروز شد، برای همه روشن کرده است که تغییراتی در راه است.

او گفته است: «برای اعتماد‌سازی باید خیلی تلاش کنیم.»

او درباره سنش هم گفته است: «من هرگز درباره سن یا جنسیتم فکر نمی‌ کنم. من به دلایل ورودم به سیاست فکر می‌ کنم. به این فکر می‌ کنم چرا شهروندان به ما رای داده‌ اند.»  فنلاند اغلب در گزارش های مجمع جهانی اقتصاد در میان برترین کشورها از نظر برابری جنسیتی قرار دارد. شاید سانا مارین به همین دلیل نقش جنسیت یا سن را در انتخابش به عنوان نخست وزیر کم اهمیت می داند. 

مارین در شرایطی به مقام نخست‌ وزیری فنلاند رسید که موج گسترده‌ ای از اعتصابات این کشور را در برگرفته و تحت تاثیر آن، تولید در برخی از بزرگ ترین شرکت‌ ها و کارخانجات متوقف شده است. اتاق صنایع فنلاند تخمین می‌ زند که این اعتصاب‌ ها در مجموع حدود 500 میلیون دلار از درآمد شرکت‌ ها را کاهش دهد.

 

 

ائتلاف احزاب چپ میانه در فنلاند که از 6 ماه گذشته قدرت را به دست گرفته، توافق کرده است که برنامه سیاسی خود را با محوریت به صفر رسانده انتشار کربن ادامه دهد.

دشواری دیگری که جوان‌ ترین نخست‌ وزیر جهان از اولین روز تکیه بر این صندلی با آن روبرو است، ریاست دوره‌ ای فنلاند در اتحادیه اروپا تا پایان سال جاری میلادی است. با وجود آنکه کمتر از یک ماه از سال 2019 و پایان دوره ریاست فنلاند مانده، نقش محوری این کشور در تلاش‌ ها برای تصویب بودجه سال جدید اتحادیه اروپا کار مارین را سخت‌ تر خواهد کرد.

 

 

هر چند اغلب واکنش ها به نخست وزیری سانا مارین و حضور رهبران زن در دولت جدید فنلاند مثبت بوده اما برخی واکنش ها نیز «جنسیت زده» بود. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی در روزهای اخیر از یکی از رسانه های آلمان به دلیل «زیبا و جوان» خواندن نخست وزیر جدید فنلاند انتقاد کردند.

مارین دو روز پس از انتخاب به عنوان نخست وزیر، شانه به شانه در کنار رهبران 27 کشور اتحادیه اروپا و چهره‌ های قدرتمندی همچون «آنگلا مرکل» و «امانوئل ماکرون» در نشست سران این اتحادیه در بروکسل ایستاد.

 

 

مارین که قصد دارد همکاری نزدیکی با متحدان اروپایی فنلاند داشته باشد می‌ گوید: «ما در کنار یکدیگر قویتر خواهیم بود. هیچ کدام از ما نمی‌ تواند به تنهایی راه حل‌ ها را پیدا کند.»

 

 

نخست‌ وزیر جوان فنلاند همچنین تحت تاثیر موضوعات مرتبط با تغییرات آب و هوایی قرار گرفته و بر این باور است که سیاستمداران متعلق به «نسل‌ های قدیمی‌ تر به اندازه کافی به این چالش مهم توجه نکرده‌ اند.»

دولتی در دست زنان جوان:

دولت جدید فنلاند در حالی تحت هدایت سانا مارین کار خود را آغاز کرده است که رهبران تمام احزاب شرکت کننده در این دولت ائتلافی زن هستند.

دولت فنلاند از ائتلاف احزاب «سوسیال دموکرات»، «مرکزی» (سنتر)، «سبز»، «اتحاد چپ» و «مردم سوئدی زبان» تشکیل شده است. رهبران چهار حزب از این پنج حزب زنانی هستند که کمتر از 35 سال دارند.

 

 

«کاتری کولمونی» 32 ساله که رهبر حزب «مرکز» (سنتر) است در دولت جدید معاون نخست وزیر و وزیر دارایی است. این سیاستمدار جوان در دولت قبلی فنلاند وزیر اقتصاد بود. حزب «مرکزی» به دنبال تمرکززدایی در فنلاند است.

«ماریا اوهیسالو» 34 ساله در دولت سانا مارین عهده دار سمت وزارت کشور است. او در ماه ژوئن سال جاری میلادی به رهبری حزب سبز فنلاند رسید. وزیر کشور فنلاند در کودکی فقر را تجربه کرده است. ماریا اوهیسالو هنگامی که والدینش بیکار بودند مدتی را بی خانمان بود.

 

 

«لی اندرسون» 32 ساله از سال 2016 یعنی زمانی که تنها 29 سال داشت رهبری حزب «اتحاد چپ» را برعهده دارد. او در دولت جدید فنلاند به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شده است.

«آنا مایا هنریکسون» 55 ساله در دولت سانا مارین به عنوان وزیر دادگستری معرفی شده است. او از سال 2016 تاکنون رهبر حزب «مردم سوئدی زبان» در فنلاند است. آنا مایا هنریکسون اولین زنی است که به رهبری این حزب رسیده است. حزب «مردم سوئدی زبان» از حقوق اقلیت سوئدی زبان در فنلاند دفاع می کند.

فنلاند در سال 2003 میلادی برای اولین بار یک زن را به عنوان نخست وزیر برگزید. این کشور پیش از آن در سال 2000 اولین رئیس جمهور زن را انتخاب کرده بود. هم اکنون حدود 47 درصد از اعضای پارلمان فنلاند از زنان هستند. در کابینه جدید این کشور 12 نفر از 19 عضو کابینه را زنان تشکیل می دهند. امری که به این معنا است که فنلاند پس از اسپانیا بالاترین درصد حضور زنان در سمت وزارت را دارد.

«الکساندر اشتوب» نخست وزیر پیشین فنلاند و از مخالفان دولت جدید در واکنش به حضور چشمگیر زنان در این دولت در صفحه توئیتر خود نوشت: «حزب من در دولت حضور ندارد اما از اینکه رهبران هر پنج حزب حاضر در دولت زن هستند، مسرورم.»

زندگی شخصی:

همسر (شریک زندگی) سانا مارین، «مارکوس رایکونن» کارآفرین و نوآور (متولد سال 1985) است.

 

 

آنها دختری 22 ماهه به نام «اما» دارند.

 

 

 

دارایی او تا سال 2019، 400 تا 500 هزار دلار تخمین زده شده است. به گفته یک منبع، متوسط حقوق نخست وزیر فنلاند حدود 13،500 دلار آمریکاست.

علاقه مندی او بیشتر به خواندن و یا تماشای اخبار است.

مارین زمانی شهرت عمومی به دست آورد که در طول سال های 2013 تا 2017 ویدئوهایی از جلسات داغ و بحث برانگیز او در یوتیوب منتشر شد. تمرکز او بر تغییرات اقلیمی، برابری جنسیتی و رفاه اجتماعی است. شعارش این است که می خواهد جامعه ای بسازد که هر کودکی بتواند چیزی شود و هر فردی بتواند با کرامت رشد و زندگی کند.

او 49.9 هزار فالور در اینستاگرام دارد. 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 جماران فنلاند نخست وزیر فنلاند سانا مارین سانا مارین قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟

«سلام یارانه کمک معیشتی رو برو بگیر خودمم گرفتم» دریافت این پیامک بخصوص اگر از شماره‌ای آشنا باشد، باعث می‌شود تا ناخودآگاه روی لینک بزنید، صفحه پرداختی که مقابلتان باز شد، باید مبلغی را پرداخت کنید که البته زیاد هم نیست، اطلاعات کارت بانکی را می‌نویسید و زدن دکمه پرداخت، نقطه پایانی است بر همه ماجرا: حالا گوشی شما هک شده و در حداقل زمان حسابتان خالی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، آنچه در ادامه می‌خوانید گزارش روزنامه «ایران» درباره پیامک‌های کلاهبرداری و نحوه شناسایی آنها است:
پیامک‌های جعلی یکی از جدیدترین شیوه‌های کلاهبرداری و جرایم سایبری در سال‌های اخیر است که با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده و ایجاد مکانیزم‌های بانکی، همچنان افراد زیادی قربانی می‌شوند.
 فاطمه علایی، کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه با دیجیتالی شدن زندگی امروز، افراد بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید، خطر و کلاهبرداری قرار دارند، می‌گوید: کلاهبرداری‌های جدید که تنها با متنی کوتاه در یک پیامک اتفاق می‌افتند متأسفانه در بسیاری از مواقع موفقیت‌آمیز هستند. گاهی برخی از این پیامک‌ها به درجه‌ای از پیشرفت رسیده‌اند که تنها با باز کردن پیامک یا کلیک کردن روی لینک مندرج در آن، علاوه بر دسترسی مجرمان به اطلاعات شخصی شما، به منابع مالی‌تان نیز دسترسی پیدا می‌کنند.
 هر چند پلیس و نهادهای انتظامی، مالی و فرهنگی همواره درباره این‌گونه کلاهبرداری‌ها و جرایم سایبری اطلاع‌رسانی می‌کنند، اما گویا هنوز دام‌های پیامکی برای کلاهبرداران جذابیت زیادی دارد و متأسفانه بخش اعظم شکایات ثبت‌شده در حوزه جرایم سایبری به پیامک‌های جعلی مربوط است.

این کارشناس حقوقی خاطرنشان می‌کند: وقتی درباره بزه یا کلاهبرداری صحبت می‌شود، باید به این موضوع توجه کنیم که جرم پدیده‌ای اجتماعی است و هر کجا جامعه‌ای باشد، جرم هم وجود دارد. در واقع جرم زائیده اجتماع است و برای ایمن کردن جامعه باید قانونگذار، رسانه و دستگاه‌های ذی‌ربط وظایف خود را انجام دهند تا جامعه نسبت به جرم ایمن شود.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های مختلفی از مردم می‌توانند درگیر کلاهبرداری‌های اینترنتی از جمله پیامک‌های جعلی شوند، می‌گوید: در واقع، معمولاً کسانی که در حوزه‌های سایبری توانمندی بالا دارند و هکر هستند هیچ وقت برای مبالغ پایین ریسک نمی‌کنند. مجرمان سایبری که در این زمینه فعالیت می‌کنند غالباً انسان‌های توانمندی نیستند و فقط روی غفلت مردم حساب می‌کنند. آنها بررسی می‌کنند که مردم روی چه موضوعی تمرکز دارند و سپس همان را به عنوان شگرد خود مورد استفاده قرار می‌دهند. در مرحله بعد پیامک ارسال می‌شود و دریافت‌کننده با کلیک روی لینک و ورود به یک صفحه جعلی در نهایت به نصب یک نرم‌افزار موبایلی هدایت می‌شود، در حالی که این برنامه یک بدافزار است و به همه اطلاعات موبایل دسترسی دارد. با این روند مجرم می‌تواند به حساب‌های بانکی فرد بزه‌دیده دسترسی داشته باشد؛ در مرحله بعد، مجرم از شماره فرد بزه‌دیده همان پیامک مجرمانه را به افراد دیگری ارسال می‌کند و این فرد نیز خودش ناخواسته یک گره جدید در این پیامک مجرمانه خواهد شد و این روند ادامه پیدا می‌کند.
 
چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟

 پیامک‌های جعلی به اذعان کارشناسان حوزه جرایم سایبری دو مشخصه مهم دارند؛ اول اینکه این پیامک‌ها با سر شماره‌ معمولی ارسال می‌شوند و مشخصه دیگر لینک موجود در پیامک‌هاست.
علایی در این زمینه می‌گوید: باید توجه داشته باشید که ارگان‌های خدماتی و دولتی پیامک را از شماره موبایل ارسال نمی‌کنند و به محض دیدن پیامکی با شماره موبایل از سوی هر ارگان دولتی یا خدماتی بدانید که صد درصد کلاهبرداری است. مورد دوم درباره لینک است؛ با بررسی دامنه می‌توان از جعلی بودن لینک مطمئن شد. دامنه لینک سازمان‌های دولتی و خدماتی«.ir» است و هرگاه لینکی از سوی سازمان دولتی با دامنه «com.» مشاهده شد، نشان می‌دهد کلاهبرداری است.

این کارشناس حقوقی با بیان اینکه برای تشخیص پیامک جعلی و کلاهبرداری باید مواردی را در نظر داشته باشید، می‌گوید: منبع پیامک را بررسی کنید. اگر شماره فرستنده ناشناس، نامعتبر یا مشکوک باشد، احتمال دارد با پیامکی جعلی طرف باشید. سپس باید محتوای پیامک را بررسی کنید. اگر پیامک حاوی درخواست وجه، اطلاعات شخصی، لینک یا کد باشد، ممکن است جعلی باشد. به‌خصوص اگر پیامک حاوی تهدید، فشار یا عجله باشد. پیامک‌هایی که شما را به واریز سود یا قطع شدن یارانه و مسائلی از این دست هدایت می‌کنند، عمدتاً جعلی هستند. حتی نحوه نوشتار پیام‌های جعلی هم معمولاً دارای غلط‌های املایی یا نگارشی است.

علایی ادامه می‌دهد: برای جلوگیری از کلاهبرداری، باید در صورت دریافت پیامک مشکوک، قبل از هر عملیات، با سازمان یا شخص مورد نظر تماس بگیرید و صحت پیام را بررسی کنید. همچنین باید از ورود به لینک‌های ناشناس، تأیید کدهای نامعلوم، پرداخت وجه به حساب‌های ناآشنا یا ارسال اطلاعات حساس خودداری کنید. اگر زمانی پیامکی دریافت کردید و مطمئن نبودید که پیامک کلاهبرداری است یا نه، بهتر است که هیچ عملی انجام ندهید. به هیچ عنوان به پیامک پاسخ ندهید، لینک را باز نکنید، کد را وارد نکنید یا وجه را انتقال ندهید. اگر کلاهبرداری موفقیت‌آمیز باشد، اطلاعات موجود در تلفن همراه‌تان دزدیده می‌شود و اگر اطلاعات بانکی و حساب‌های ارز دیجیتال را هم در گوشی ذخیره می‌کنید، مجرمان سایبری به‌راحتی می‌توانند تمام حساب‌های بانکی و دیجیتالی‌تان را خالی ‌کنند. بنابراین از ذخیره‌سازی اطلاعات مالی و غیرمالی خود در تلفن همراه خودداری کنید.
وی تأکید می‌کند: چنانچه قابلیت احراز هویت چندمرحله‌ای تلفن همراه و اپلیکیشن‌های شما فعال است، امنیت دستگاه هوشمند شما اجازه هک شدن اطلاعات را به مجرمان سایبری نمی‌دهد و می‌توانید در مواجهه با کلاهبرداری‌های پیامکی در امان بمانید.
 
شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید
به توصیه این کارشناس حقوقی، هر چند جرایمی‌از قبیل کلاهبرداری‌های پیامکی جزو دعاوی کیفری محسوب می‌شود، اما بهتر است به طور کلی برای طرح دعاوی جرایم اینترنتی شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید. برای این کار هم می‌توانید از طریق دادسرای جرایم رایانه‌ای و هم از طریق دادسرای نزدیک محل زندگی خود اقدام کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کم کاری رسانه در تبلیغات جوانی جمعیت
  • توزیع کارت تردد خبرنگاران برای پوشش خبری انتخابات استان تهران
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شد
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • ممنوعیت فعالیت الجزیره در فلسطین اشغالی/ گانتز: شانس توافق کاهش یافت
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟